CTP koupila brownfield po kasárnách ve Stříbře

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia

Kasárna ve Stříbře
Kasárna ve Stříbře
3
Fotogalerie

Developerská skupina CTP získala českou část britské společnosti Waystone. Jejím hlavním projektem v České republice je zástavba bývalého kasárenského komplexu v západočeském Stříbře. V lokalitě má vzniknout velká průmyslová a bytová zóna. Jen na volných pozemcích pro průmysl je možné ve Stříbře prostavět přes jednu miliardu korun. 

„Naším plánem je pokračovat ve schváleném rozvoji této lokality. Projekt revitalizace území bývalých kasáren, jehož součástí byla již připravená průmyslová zóna a další rozvojové pozemky, vhodně doplňuje portfolio našich projektů v regionu. Akvizice je odpovědí na vzrůstající poptávku v tomto regionu,“ řekl na dotaz deníku E15 mluvčí CTP Július Hájek. Cenu transakce nekomentoval.

Pro výstavbu industriálních hal nabízí areál dvanáct hektarů parcel. Byty je možné stavět na více než devíti hektarech. Výstavbu průmyslové části areálu ve Stříbře plánuje nový majitel na rok 2018. O zájemce nemusí mít nouzi.

„Evidujeme poptávku silných zahraničních společností, které se o Česko intenzivně zajímají a rády by zde realizovaly své záměry v projektech o rozloze čtyřiceti tisíc metrů čtverečních a více,“ uvedl analytik poradenské společnosti 108 Agency Dan Šobotník. Původnímu majiteli, společnosti Waystone, se už první firmy podařilo přilákat. Rakouský výrobce kabelových systémů RSF Elektronik tam vybudoval továrnu se čtyřmi sty zaměstnanci.