CTP kupuje logistický park u D8

Remon Vos

Remon Vos Zdroj: E15 Anna Vackova

Největší tuzemských developer průmyslových nemovitostí CTP pokračuje v expanzi do lokalit kolem Prahy, která dosud doménou firmy rozhodně nebyla. Společnost totiž podle informací deníku E15 není daleko od uzavření smlouvy o akvizici logistického areálu D8 European Park, který napůl vlastní izraelský developer AFI Europe a nizozemská firma ProDelta.

Obě strany kontraktu jsou zatím skoupé na slovo. „V této chvíli nemůžeme poskytnout žádné informace,“ řekl šéf CTP Remon Vos. Podobně reagoval také tuzemský ředitel AFI Europe Doron Klein.

Logistický park se nachází hned u exitu 9 z dálnice D8 nedaleko od Prahy, na dohled od skladového komplexu konkurenčního developera Prologis v Úžici. První nájemci se do parku nastěhovali v roce 2007. Areál zatím tvoří jeden sklad zhruba o 20 tisících metrech čtverečních. Projekt už má ale povolení na výstavbu dalších dvou ještě větších hal.

Expanzi do metropole odstartovala CTP v závěru loňského roku, když za 25 milionů eur koupila Airport Logistics Park nedaleko Letiště Václava Havla. V první polovině letošního roku následovala akvizice skladového projektu v Nupakách u dálnice D1.

V souvislosti se současným rozkvětem trhu průmyslových nemovitostí na něm dochází také k výraznému přeskupení sil. Kromě investic do stávajících hal se projevuje právě akvizicemi pozemků vhodných pro další výstavbu, a to zvláště kolem hlavního města. Projektů se zbavují zejména developeři, pro které industriál nepředstavuje hlavní byznys. To je právě případ AFI Europe. Průmyslové zóny v Jenči se takto zbavil také developer Skanska Property, ve stejné lokalitě je nyní na prodej projekt rakouského Immorentu v Pavlově, kde by mohlo vyrůst třetí tuzemské logistické centrum Amazonu.