CTY chystá velký bytový projekt v Hostivaři

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15

Juraj Kamarás a Ladislav Krajňák, významné postavy slovenského byznysu, připravují se svou skupinou CTY výstavbu více než osmi stovek bytů v Praze-Hostivaři. Je to jeden z největších developerských projektů, který se v poslední době v bytovém segmentu objevil.

„Podnikatelským záměrem investora je zahájit výstavbu bezprostředně po získání stavebního povolení a stavbu dokončit bez zbytečných prodlení,“ uvedla firma v dokumentu, který předložila při posuzování vlivů stavby na životní prostředí.

Šest bytových domů o osmi až devíti nadzemních podlažích vznikne na téměř tří hektarovém pozemku, který CTY vlastní hned vedle svého tamního průmyslového areálu. Nový rezidenční komplex bude mít za souseda také hostivařské filmové ateliéry. Parcela byla původně součástí podniku TOS Hostivař.

Projekt je jedním z projevů oživení developerského trhu. Stavebníci opírají svůj optimismus hlavně o rostoucí prodeje. Ze společných údajů firem Ekospol, Skanska Reality a Trigema vyplynulo, že ve druhém čtvrtletí se odbyt nových bytů zvýšil v Praze meziročně o 30 procent.