Developer P3 startuje další evropské investice, koupil pozemky v Bavorsku

Logistické centrum P3 v polské Poznani

Logistické centrum P3 v polské Poznani Zdroj: P3

V Praze sídlící společnost P3 stavící a provozující sklady po celé Evropě pokračuje v akvizičním tažení. Majitel největšího tuzemského skladového komplexu v Praze-Horních Počernicích v lednu koupil pozemky v Dolním Bavorsku. Vznikne na nich logistický areál o 55 tisících metrech čtverečních.

„P3 se nyní nachází ve vhodné pozici k realizaci dalšího růstu, kdy se může opřít o stabilní tvorbu cash flow a vynikající návratnost kapitálu,“ uvedla společnost. Bude proto usilovat o nákupy dalších parcel a strategicky umístěných portfolií po celém evropském kontinentu.

Loni se společnosti podařilo získat portfolio o 467 tisících metrech čtverečních v Polsku a Rumunsku. Ještě větší obchod udělala v roce 2014, když za 523 milionů eur získala tuzemské portfolio společnosti VGP. Expanzi P3 pomohli severoameričtí investiční obři TPG a Ivanhoe Cambridge, kteří do firmy nazvané ještě jako PointPark Properties vstoupili v roce 2013. Díky novému kapitálu společnost za poslední rok a půl zdvojnásobila portfolio.

Napříč Evropou firma aktuálně provozuje tři miliony metrů čtverečních skladů. Loni společnost získala nájemce na 407 tisíc metrů čtverečních ploch, na přibližně stejné ploše obnovila kontrakty se stávajícími nájemci. Aktuálně buduje například logistické centrum pro automobilku PSA Peugeot Citroën na severozápadě Německa.