Developer Redstone chystá v Olomouci stavbu víceúčelové haly. Bude stát přes miliardu

Vizualizace víceúčelové haly, kterou v Olomouci v projektu Nová Velkomoravská připravuje developerská společnost Redstone.

Vizualizace víceúčelové haly, kterou v Olomouci v projektu Nová Velkomoravská připravuje developerská společnost Redstone. Zdroj: Redstone

Developerská skupina Redstone návrh projektu sportovní a kulturní haly představila městu.
Nová víceúčelová hala má stát 1,2 miliardy korun.
Developer by rád do financování projektu zapojil město i stát.
Na projektu pracují architektonická studia Obermeyer Helika a ateliér Šuráň.
Hala bude v Olomouci součástí plánované čtvrti Nová Velkomoravská.
7
Fotogalerie

Součástí výstavby olomoucké čtvrti Nová Velkomoravská má být sportovní a kulturní hala. Developerská skupina Redstone návrh projektu s investicí 1,2 miliardy korun právě představila městu. Zároveň poprvé ukázala vizualizaci projektu. Podívejte se na ni.

„Rozhodli jsme se na vlastní náklady pořídit urbanisticko-architektonickou studii umístění multifunkční haly v lokalitě Nová Velkomoravská. Obrátili jsme se na dva architektonické ateliéry, které mají největší zkušenosti s přípravou a realizací multifunkčních hal a zimních stadionů u nás,“ uvedl majitel Redstone Richard Morávek. 

Na projektu pracují architektonická studia Obermeyer Helika a ateliér Šuráň. První jmenovaní projektanti pracovali na pražské O2 areně. Ateliér Šuráň má zase zkušenosti s tréninkovou halou v Karlových Varech, nebo se sportovním komplexem v Mladé Boleslavi. 

Podívejte se na video, jak bude nová víceúčelová hala v Olomouci vypadat:

Video placeholde
Vizualizační video návrhu nové sportovní a kulturní haly v Olomouci od developera Redstone. • Redstone

„Zvažujeme převzetí zodpovědnosti za zajištění investiční výstavby haly. Společně s městem a krajem bychom chtěli hledat spolupráci na zajištění financování jejího provozu a společně se snažit o získání významného příspěvku z centrální úrovně,“ doplnil Morávek. 

Objem výstavby na bývalých armádních pozemcích podél Velkomoravské ulice odhaduje developer na 300 tisíc metrů čtverečních. Vznikne nová část hanácké metropole s byty, kancelářemi a obchody. Celková investice se má pohybovat kolem patnácti miliard korun. Rozsahem to tedy bude podobný záměr jako nedávno zahájená výstavba projektu Smíchov City v Praze. Zahájení demoličních prací plánuje Redstone na rok 2021. Výstavba první z řady etap projektu by mohla začít za dva roky.