Developeři PointPark Properties rozšířili průmyslové parky na 200 tisíc metrů čtverečních

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15

Za devět měsíců letošního roku postavila developerská společnost PointPark Properties (P3) v České republice celkem 44 tisíc metrů čtverečních nových skladobých a průmyslových ploch. Loni přitom developer vůbec nestavěl. Rozloha dvou spravovaných průmyslových parků v ČR tak přesáhla 200 tisíc metrů čtverečních.

Jedním z projektů dokončených letos v červnu je logistická hala pro Yusen Logistics v PointPark Prague D1 o rozloze 20 tisíc metrů čtverečních. Pro společnost DHL Express nyní developer staví ve svém druhém průmyslovém parku u dálnice D8 plně automatizovaný hlavní uzel pro pražský trh s rozlohou včetně kanceláří zhruba 3500 metrů čtverečních. Dalších 15300 metrů čtverečních zabere nový centrální distribuční sklad společnosti Mountfield, který bude v nově stavěné hale v parku u dálnice D1. Zbylých 4800 metrů čtverečních v nové hale staví developer spekulativně.

P3 letos v ČR uzavřel nájemní smlouvy na 140 tisíc metrů čtverečních skladových a logistických ploch, jde jak o prodloužení stávajících smluv, tak i uzavření nových. Celková míra neobsazenosti mírně klesla na tři procenta.

Do dvou let plánuje developer rozšířit své stávající dva průmyslové parky na maximum, to znamená, že u dálnice D8 by přibylo dalších 60 tisíc metrů čtverečních. Kromě toho se poohlíží po nových lokalitách, hlavně v západních Čechách.

PointPark Properties v Česku spravuje dva průmyslové parky s celkovou rozlohou bezmála 204 tisíc metrů čtverečních. Kromě tuzemského trhu působí v Bulharsku, Francii, Německu, Itálii, Lucembursku, Nizozemsku, Polsku, Rumunsku, na Slovensku, ve Velké Británii a v Perském zálivu. Jeho aktiva tvoří 48 logistických nemovitostí s celkovou plochou 1,46 milionu metrů čtverečních a pozemky, které umožňují další rozvoj a výstavbu více než 590 tisíc metrů čtverečních skladových prostor po celé Evropě.

Ian Worboys: Sídlo v Praze je pro PointPark strategické