Finep prodal podíl na sídle Vodafonu, zároveň staví komplex City West

Stovky milionů. Developer Finep se zbavil administrativních budov, které postavil v pražských
Stodůlkách.

Stovky milionů. Developer Finep se zbavil administrativních budov, které postavil v pražských Stodůlkách. Zdroj: Foto finep

Developer Finep se zbavil podílu v nových kancelářských budovách v Praze ve Stodůlkách ve prospěch dlouholetých partnerů z Ungelt Partners. Zároveň společně začali stavět další část administrativního komplexu City West.

Realitní investoři ze skupiny Ungelt Partners převzali podíly developerské skupiny Finep, které měla na nové centrále Vodafonu v Praze ve Stodůlkách i na sousední zánovní budově. V ní sídlí například pobočka německé IT korporace Wincor Nixdorf. Hodnota transakce s dvaceti tisíci metry čtverečními moderních kanceláří nebyla zveřejněna. Podle odhadů z trhu ale může jít o stovky milionů korun. Podle posledních zveřejněných údajů měli Ungelt Partners zastoupení realitním byznysmenem Alexandrem Adámkem již dosud se 45 procenty největší podíl. Finep držel pětatřicet procent.

„City West je projekt, u kterého jsme se společností Finep od samého začátku. Jedním z faktorů, který rozhodl o našem zájmu, je samotné potvrzení úspěšnosti projektu v podobě dlouhého seznamu vysoce bonitních nájemců u těchto budov,“ uvedl Adámek.

Prodané budovy nazvané pracovně C1 a C2 jsou součástí kancelářského komplexu, který Finep v lokalitě začal budovat spolu s bytovým projektem Britská čtvrť. Pro původního čistě bytového developera ovládaného čtveřicí Michal Kocián, Tomáš Zaněk, Pavel Rejchrt a Vladimír Schwarz s malým podílem generálního ředitele Tomáše Pardubického se s projektem City West podařil úspěšný průlom na kancelářský trh.

Spolu s Ungelt Partners dostali do Stodůlek velké ryby typu Vodafonu, Siemensu nebo Komerční banky. Díky tomu následně mohou postupně dostavovaný komplex po částech prodávat. Plácli si už s investory typu CPI nebo Cimexu. Součástí rozvíjející se lokality, kterou Finep nazval novým Západním městem, je rovněž rezidenční Britská čtvrt. V ní Finep na podzim pustil na trh již devátou etapu. Počet prodaných bytů se tam podle posledních údajů již blížil devíti stovkám.

Nové kanceláře
Developeři Finep a Ungelt Partners rozšíří administrativní komplex City West v Praze ve Stodůlkách o další budovu. Dům pracovně pojmenovaný A1 již začali stavět. Developer nyní jedná se třemi zájemci, každý z nich má zájem o více než tisíc čtverečních metrů. Investice do výstavby se bude pohybovat kolem 350 milionů korun.