Grandhotel Pupp bude mít jen jednoho majitele, má to zjednodušit investice

Grandhotel Pupp

Grandhotel Pupp Zdroj: ctk

Akcionáři na dnešní valné hromadě společnosti Grandhotel Pupp Karlovy Vary schválili návrh hlavního akcionáře hotelu, společnosti PND Kyresan, na výkup akcií od drobných podílníků. Firma vlastnící 90 procent akcií se tak stane jediným vlastníkem hotelu. Na odkup vynaloží zhruba 70 milionů korun, chce díky němu zjednodušit investiční záměry.

Akcionáři schválili cenu za každou vykupovanou akcii ve výši 2215 korun. Cena se stanovila na základě metodiky České národní banky. „Znalec navrhl cenu 2014,33 koruny a hlavní akcionář se ji rozhodl navýšit na zmíněných 2215 korun,“ uvedl mediální zástupce PND Kyresan Jaroslav Pomp.

PND Kyresan je zatím vlastníkem 284 458 akcí hotelu v hodnotě tisíc korun, což představuje více než 90 procent základního kapitálu. Na odkup zbývajících akcí tak vynaloží majoritní vlastník asi 70 milionů korun.

Výkup akcií souvisí s plány na investice do dalšího zkvalitňování služeb hotelu a hraje důležitou roli i v dalších chystaných společných akvizicích PND Kyresan a Grandhotelu Pupp na středoevropském hotelovém trhu. „Záměrem je konsolidovat majetkovou strukturu hotelu. Plánujeme společné investice, a plné vlastnictví společnosti Grandhotel Pupp Karlovy Vary tyto naše záměry výrazně zjednoduší,“ uvedl mluvčí PND Kyresan.

Společnost Grandhotel Pupp letos, po majetkovém vstupu PND Kyresan, rozhodla o navýšení základního jmění o 306,6 milionu korun na celkových 459,9 milionu korun.