J&T Real Estate dokončila prodej kanceláří Rustonka

Zdroj: J&T

29
Fotogalerie

Zástupci developerské a investiční skupiny J&T Global Estate dokončili prodej kancelářského centra Rustonka na pražském Karlíně. Novými majiteli komplexu se staly korejský investiční fond Hana Alternative Asset Management a evropský správce majetku White Star Real Estate. Hodnotu transakce strany neuvedly.

O prodeji areálu se spekulovalo už dříve. Korejský zpravodajský server Korean Investors v březnu uvedl, že o koupi Rustonky jednají právě investiční fondy z korejské bankovní skupiny Hana Financial Group. Hodnota komplexu má podle něj dosahovat v přepočtu 4,2 miliardy korun. V Česku na prodej Rustonky jako první upozornil server Ihned.

Komplex tvoří tři budovy s pronajímatelnou plochou přesahující čtyřicet tisíc metrů čtverečních. Většinu celkových ploch má podle Ihned internetový gigant Amazon, mezi další nájemce patří například francouzský správce majetku Veeam. V areálu jsou i restaurace a několik obchodů.

Praha je v poslední době cílem většího objemu korejských investic. Korejské společnosti investovaly do Florenc Office Center, kde sídlí poradenská společnost KPMG, i do karlínského projektu River Garden.