Nuselská mlékárna jde k zemi. Developer postaví v areálu byty

Trigema realitního podnikatele Marcela Sourala ovládla areál někdejších mlékáren v Nuslích letos na jaře.

Trigema realitního podnikatele Marcela Sourala ovládla areál někdejších mlékáren v Nuslích letos na jaře. Zdroj: Michael Tomeš_E15

Vizualizace bytového projektu, který na místě bývalé mlékárny v Praze-Nuslích postaví společnost Trigema.
Bývalá mlékárna v Praze-Nuslích půjde k zemi. Místo ní vyrostou nové byty.
Do developerského projektu v Nuslích investuje skupina Trigema 900 milionů korun.
Po ukončení výroby mléčných produktů sloužil areál v Nuslích například jako skladiště pro různé firmy.
V areálu bude celkem 146 novostaveb.
12
Fotogalerie

Někdejší mlékárna v Pražských Nuslích má nového majitele. Tím je skupina Trigema realitního podnikatele Marcela Sourala. Bývalý průmyslový areál nahradí 146 nových bytů. Celkové investiční náklady budou přibližně 900 milionů korun. Deníku E15 to potvrdila Trigema.  

„Část Prahy, kde náš projekt vznikne, prochází postupnou obměnou a stává se obdobně atraktivní, jako jsou již nyní například Holešovice. Počítáme proto s tím, že zájem o nové byty zde bude velký,“ uvedl Soural.

Plánované bytové domy budou čtyři až šest pater vysoké. Budou tak výškově v souladu s okolní zástavbou. Součástí areálu vymezeného ulicemi Nuselská, V Horkách a Kloboučnická bude vnitroblok se zelení. Projekt pochází od architektonického studia AGE project.

V minulosti Nuselská mlékárna vyráběla máslo, sýry a jogurty. Původně státní podnik se privatizoval v roce 1992. Bývalí vlastníci areál v posledních letech pronajímali například pro skladování.

„Demolice na místě probíhá od tohoto května a potrvá nejspíše do konce června. Stavební povolení v právní moci očekáváme nejpozději ve druhé polovině června,“ doplnil mluvčí Trigemy Radek Polák.

Nusle byly dlouho stranou zájmu developerů. To se však v posledních letech mění. V této části metropole bude mimo jiné stavět Penta, a to na místě někdejšího pivovaru. Památkově chráněná část areálu prodělá rekonstrukci. Celkem tam vznikne kolem 400 bytů.

„S dotčenými orgány dokončujeme projednávání územního rozhodnutí s tím, že letos bychom chtěli z pozemku odstranit stavby určené k demolici. Stavět plánujeme v průběhu příštího roku,“ popsal stav projektu mluvčí Penty Ivo Mravinac.

Atraktivitu Nuslí zvyšují mimo jiné plány na vybudování stanice metra trasy D na Náměstí Bratří Synků. Výstavba této části plánované trasy „déčka“ z Pankráce na Náměstí Míru ale přijde na řadu až po vybudování první fáze z Pankráce do Písnice.

Prohlédněte si vizualizace: