Jeden z nejdražších rodinných domů v Česku je na prodej. Elektronicky

Vila v Tuchoměřicích, jeden z nejdražších rodinných domů v ČR

Vila v Tuchoměřicích, jeden z nejdražších rodinných domů v ČR Zdroj: ctk

Exkluzivní vila v Tuchoměřicích u Prahy, jeden z nejdražších rodinných domů v Česku, je na prodej za vyvolávací cenu bezmála 50 milionů korun. Elektronická aukce proběhne 23. dubna, zájemci se mohou seznámit nejenom s exteriérem této třípodlažní rodinné vily s užitnou plochou 980 metrů čtverečních, ale i s luxusním vnitřním vybavením.

Licitátorem na této aukci bude předseda Komory dražebníků Jiří Bureš, který očekává velký zájem zejména zahraničních investorů. Předpokládá, že aukční cena bude na úrovni 2,5 milionu eur (zhruba 70 milionů korun), což odpovídá 120metrovému bytu v Monaku. Časopis Forbes CZ vilu ocenil na 120 milionů korun.

Velkorysá vila navržená známým architektem Michalem Motyčkou je koncipována jako třípodlažní sedmipokojový obytný prostor se dvěma kuchyněmi a pěti sociálními zařízeními, jacuzzi, saunou, fitnessem, zimní zahradou a mnoha terasami.

Centrální hale dominuje pístový prosklený výtah s kruhovým točitým skleněným schodištěm. Na vilu byly použity jen nejkvalitnější materiály. Fasáda je tvořena travertinovými obklady a také na kvalitu řemeslného provedení vily byl kladen mimořádný důraz.

Vila je umístěna v pěstěné, velmi pěkně architektonicky ztvárněné zahradě s protékajícím vodním prvkem, skalkami a okrasnými dřevinami s automatickým zavlažováním o ploše téměř jedné poloviny hektaru pozemků.