Lidl na nákupech. Diskontní řetězec nakoupil pozemky v perspektivní pražské lokalitě

Lidl

Lidl Zdroj: profimedia

Lidl
2
Fotogalerie

Česká maloobchodní dvojka si připravuje novou pozici v hlavním městě. Řetězec Lidl koupil rozsáhlé pozemky v Michli, která patří mezi nejvýznamnější rozvojové oblasti v Praze. Vyplývá to ze záznamů v obchodním rejstříku o společnosti Michelský trojúhelník, pod niž pozemky spadají.

Parcely sousedí s depem Českých drah a michelskou plynárnou. Jejich celková rozloha přesahuje 20 tisíc metrů čtverečních. Lidl je podle veřejně dostupných informací koupil od společnosti PT Real Estate, která v té době patřila Pražské teplárenské.

Akvizici pozemků, které v současnosti slouží především jako odstavné parkoviště, pro deník E15 potvrdila mluvčí Lidlu Zuzana Holá. „Důvodem je přídavné využití do budoucna,“ uvedla Holá bez doplnění bližších informací.

Lidl kupní cenu nezveřejnil, podle poslední účetní uzávěrky společnosti Michelský trojúhelník však hodnota pozemků i s několika přidruženými nemovitostmi přesahuje 50 milionů korun.

Zástupci obchodního řetězce neuvedli, zda na pozemku vyroste nový obchodní dům, z hlediska maloobchodu se ale jedná o atraktivní lokalitu. Nedaleko se nachází obchody Kaufland a Baumax, zároveň se intenzivně hovoří o developerských projektech v místě bývalé kolonie Slatiny, která s Bohdalcem sousedí.

Lidl má v současnosti v hlavním městě 27 prodejen, celkem v Česku řetězec v minulém finančním roce utržil 52,3 miliardy, zisk přesáhl pět miliard.