LiveSport chce nové sídlo, koupil od CTP projekt v Butovicích

Kanceláře od CTP (ilustrační foto)

Kanceláře od CTP (ilustrační foto) Zdroj: CTP

Rostoucí realitní byznys zlákal tuzemskou skupinu LiveSport, jednoho z největších světových poskytovatelů živých sportovních výsledků. Firma koupila v Praze u stanice metra Nové Butovice projekt na velké kancelářské centrum. Prodejcem byl developer CTP.

„Delší dobu jsme hledali vhodný pozemek v Praze 13 pro vybudování nového sídla společnosti,“ řekl deníku E15 Martin Hájek, zakladatel a generální ředitel LiveSportu. Společnost již nyní v Butovicích skoro pět let sídlí. Na dohled od parcely, kterou koupila. Nejde však prý o součást expanze do nového oboru. „Naší hlavní ambicí je sídlit ve vlastním a vytvořit zaměstnancům dokonalé zázemí. Jako ajťáci rozumíme spíše developmentu softwaru, takže stavění do budoucna necháme povolanějším,“ uvedl Hájek.

„Transakce jen potvrzuje rostoucí zájem ze strany firem o koupi vlastního sídla. Řada vlastníků firem vidí v koupi nemovitosti výhodnou příležitost rozumně investovat své prostředky,“ komentoval obchod investiční manažer Michael Hynšt z realitní agentury Svoboda & Williams, která LiveSport při transakci zastupovala. Na obchodu se podílely rovněž advokátní kanceláře Mašek, Kočí, Aujezdský a Balcar, Polanský & Spol.

18 tisíc metrů čtverečních

Projekt počítá s vybudováním administrativního centra o 18 tisících metrech čtverečních. Záměr má již stavební povolení, takže kopnout do země může stavebník v podstatě hned. LiveSport nyní projekt vyhodnocuje. „Hledáme způsob, jak jej v souladu se stávajícími povoleními přizpůsobit našim představám. Rádi bychom lokalitu Nových Butovic obohatili o hodnotný objekt, který může těžit z toho, že nám primárně nejde o rychlou návratnost investic,“ dodal Hájek.

CTP pozemek v Butovicích koupila teprve v závěru loňského roku. Důvody prodeje firma nekomentovala. Žádná ze stran se nevyjádřila ani k ceně. Nové Butovice jsou atraktivní kancelářskou lokalitou. Nedávno tam developer HB Reavis dokončil výstavbu kancelářského projektu Metronom. Ten je dokonce téměř dvakrát tak velký než projekt, který získal LiveSport.

LiveSport se dlouhodobě umisťuje mezi nejvýkonnějšími tuzemskými technologickými firmami s globálním přesahem. Weby společnosti mají po celém světě přes 57 milionů uživatelů, v reálném čase firma zprostředkovává výsledky tří desítek sportů.