Luděk Sekyra získal provozovatele pro hotel Savoy ve Špindlu

Chce stavět
celé čtvrti.
Developer
Luděk Sekyra se
chce podle svých
slov soustředit
na vznik nových
čtvrtí v širším
centru Prahy.
Jedná se zejména
o výstavbu
na Rohanském
ostrově,
Smíchově
a Žižkově

Chce stavět celé čtvrti. Developer Luděk Sekyra se chce podle svých slov soustředit na vznik nových čtvrtí v širším centru Prahy. Jedná se zejména o výstavbu na Rohanském ostrově, Smíchově a Žižkově Zdroj: E15 Anna Vackova

Zkrachovalý hotel Savoy ve Špindlerově Mlýně, který patří developerovi Luďku Sekyrovi, bude provozovat český řetězec Asten Hotels. Hotel by měl první hosty přivítat počátkem prosince. Uvedla to Mladá fronta Dnes (MfD).

„Je to jeden z mála hotelových řetězců, který se zaměřuje na provoz butikových hotelů nejvyšší kvality. Jde o dlouhodobého partnera,“ řekl deníku Sekyra, vlastník Sekyra Group.

Luděk Sekyra před hotelem SavoyLuděk Sekyra před hotelem Savoy | Realit.cz

Hotel pro nejnáročnější zákazníky

Podle majitelů řetězce Asten Hotels Vladana Hájka a Jiřího Gajdošíka bude horský hotel dál mířit na nejnáročnější zákazníky. Z názvu hotelu ale vypadne slovo „Royal“, nově bude mít ve znaku místo pěti jen čtyři hvězdy.

Sekyra tradiční hotel v roce 2009 za 550 milionů korun přestavěl na komplex s luxusními apartmány. Původní provozovatel hotelu, Bohemia Club slovenského podnikatele Tibora Michálka, asi před půl rokem zkrachoval. Původní hotel Savoy vyrostl na břehu Labe v 19. století, tehdy se jmenoval Krone.