Lukešův Cimex investuje na Floridě, koupil tam luxusní vilu za 300 milionů

Rezidence firmy Cimex na Floridě

Rezidence firmy Cimex na Floridě Zdroj: Trulia

Rezidence firmy Cimex na Floridě
Rezidence firmy Cimex na Floridě
Rezidence firmy Cimex na Floridě
Rezidence firmy Cimex na Floridě
Rezidence firmy Cimex na Floridě
8
Fotogalerie
Zajímavou spekulativní investici udělala pražská realitní a hotelová společnost Cimex podnikatele Petra Lukeše. V Miami na americké Floridě koupila od stavitele Alexe Pireze luxusní vilu, jejíž cena dosahuje téměř 300 milionů korun. Cimex, jemuž patří například hotelový řetěz Orea, má americký trh dlouhodobě ve svém hledáčku.

Nově vybudovaná vila stojí na pozemku o velikosti osm tisíc metrů čtverečních v zámožné rezidenční oblasti Gables Estates. Ta se nachází v jižní části Miami zvané Coral Gables.

Investici potvrdil mluvčí Cimexu Pavel Šťastný, podle něhož je hlavní důvodem nákupu spekulace na růst ceny nemovitosti. „Zmíněnou spekulativní transakci společnosti Cimex Invest mohu potvrdit,“ uvedl pro server E15.cz. Amerika firmu Cimex podle Šťastného dlouhodobě zajímá a obzvlášť východní pobřeží, kde se nachází i Florida.

Luxusní dům navržený známým architektem Cesarem Molinou má šest ložnic, deset koupelen i soukromé kino. Celkem nabízí přes 1200 metrů čtverečních obytného prostoru. Nechybí ani bazén nebo venkovní kabina se saunou.

Podle informací amerického realitního webu The Real Deal nemovitost patřila šéfovi stavební firmy Mocca Construction Alexu Pirezovi a investorovi Rene Garciovi. Ti ji koupili v roce 2011 za 2,55 milionu dolarů. Původní objekt následně zbourali a místo něj postavili luxusní rezidenci s bazénem, kterou teď prodali Cimexu. Cena není veřejná, ale podle výpočtů webu činí 12,5 milionu dolarů, tedy bezmála 300 milionů korun.

Cimex podle Pavla Šťastného vedle aktuálního nákupu floridské vily již delší dobu rozvíjí ve Spojených státech aktivity zejména v hotelovém byznysu v podobě spolupráce s tamními subjekty. „Záměrem je zhodnocení našich zkušeností v zahraničí. A v neposlední řadě diverzifikace rizik,“ vysvětlil Šťastný. Zároveň dodal, že porozhlížení se po investicích do zahraničních nemovitostí je samozřejmost.

Za Cimexem stojí realitní magnát Petr Lukeš, společnost vlastní řadu kancelářských budov v Praze. Jejím nejznámějším aktivem je velká hotelová síť Orea Hotels.