Metrostav prý koupil část zkrachovalé rakouské Alpine Bau

ilustrační foto

ilustrační foto

Po bankrotu rakouského stavebního giganta, společnosti Alpine Bau, se rozjel výprodej jeho lukrativních dceřiných firem. Své „sousto“ zřejmě získala také česká firma Metrostav, která podle rakouských médií koupila firmu BeMo Tunnelling.

Prodej BeMo Tunnelling rakouským novinářům v pátek odpoledne oznámil konkurzní správce zkrachovalé Alpine Bau Stephan Riel. Podle insolvenčního experta ze společnosti KSV Hanse-Georga Kantnera prodává Alpine Bau firmu BeMo Tunnelling s 530 zaměstnanci právě českému stavebnímu koncernu Metrostav.

„My o tu firmu máme zájem. Kolegové dnes jeli jednat do Vídně, ale jestli už došlo k prodeji, to zatím jasné není,“ řekl E15.cz mluvčí Metrostavu František Polák.

Firma BeMo Tunnelling sídlící v Innsbrucku se specializuje na podzemní stavby, především tunely. V současné době pracuje na několika projektech v Rakousku, Německu a také Velké Británii.

Dvojka na rakouském stavebním trhu, společnost Alpine Bau, vyhlásila bankrot v červnu poté, proto, že se jí nepodařilo dohodnout s věřiteli na reorganizaci splátek dluhu dosahujícího 2,6 miliardy eur (66,6 miliardy korun). Největšími věřiteli jsou banky Erste Group a Bank Austria.