Můstek přes Čertovku čeká oprava. Stát bude 30 milionů korun

Silniční most mezi ulicemi U Lužického semináře a Na kampě

Silniční most mezi ulicemi U Lužického semináře a Na kampě Zdroj: SJu CC BY-SA 3.0 Wikimedia-Commons

Jeden z pražských mostů, které se klenou nad Čertovkou v centru města, čeká kompletní rekonstrukce. Technická správa komunikací (TSK) opravy vyčíslila na téměř 30 milionů korun. Nosná konstrukce mostu mezi ulicemi U Lužického semináře a Na Kampě je v současnosti ve špatném stavu.

Na zhotovitele rekonstrukce už TSK vypsala veřejné výběrové řízení. Opravy chce městská firma spustit na začátku dubna, ukončení je v plánu o rok později.

„Na základě diagnostického průzkumu bude nosná konstrukce zbourána a nahrazena novou železobetonovou trámovou konstrukcí stejných rozměrů. Spodní stavba zůstane zachována,“ sdělila serveru E15.cz mluvčí TSK Barbora Lišková.

Dodala, že součástí rekonstrukce jsou dočasné i trvalé přeložky inženýrských sítí, například plynovodu a vodovodu. Demolici mostu a výstavbu nové nosné konstrukce chce TSK rozdělit do dvou etap kvůli průchodu pěších. Automobily během stavby na most nebudou moct.

Přes Čertovku vede na Kampu pět mostů a jedna lávka. Tři z mostů má ve správě TSK. Silniční mostek, který je pod historickým Karlovým mostem, měří zhruba deset metrů a široký je 7,5 metru.