O komplex Florentinum mají zájem Koscom či Interspar

Florentinum se nachází v bezprostřední blízkosti Masarykova nádraží

Florentinum se nachází v bezprostřední blízkosti Masarykova nádraží Zdroj: Tereza Capkova

Budova Florentina už získala svůj tvar
Penta již získala pro svou budovu nájemníky
Vizualizace prostor před Florentinem
Vizualizace podoby Florentina
5
Fotogalerie
Prodejní plochy v pražském obchodním komplexu Florentinum začínají obsazovat první nájemci. Florentinum, které staví vedle Masarykova nádraží skupina Penta, je přitom zatím pouze hrubé torzo budoucí stavby. Prodejnu zde chce otevřít společnost Koscom, obchodní řetězec Interspar či drogerie a parfumerie Rossmann.

Zhruba pětinu komplexu by pak měla obsadit poradenská společnost Ernst & Young. Penta plánuje dokončení stavby na konci roku 2013 a uvedení do provozu chystá v lednu 2014. „Naše očekávání ohledně zájmu o prostory ve Florentinu se potvrzují. V současnosti máme pronajatých již 45 procent plochy, přičemž dalších 15 procent je ve stadiu závazných jednání,“ uvedl projektový ředitel Penta Investments Petr Palička.

Dodal, že stavba pokračuje podle plánovaného harmonogramu a společnost klientům nabídne také doplňkové služby v podobě dětského centra – školky a soukromých zdravotnických zařízení.

Florentinum se stal prvním z developerských projektů Penty v České republice, skupina zde také vlastní realitní projekty Masaryk Station Development a Waltrovku. Do projektu Florentina plánuje investovat celkem 200 milionů eur, tedy zhruba pět miliard korun. Architektem stavby se stala společnost Cigler Marani Architects

Bývalou budovu České typografie, kde sídlil například tehdejší deník Rudé Právo, a kterou Penta srovnala se zemí, koupila od rakouské společnosti S+B CEE Beteiligungsverwaltungs v lednu 2010.

: