Penta získala na projekt Florentinum nový úvěr 150 milionů eur

Florentinum

Florentinum Zdroj: Tomes Michael/E15

Florentinum
Florentinum
Florentinum
Florentinum
5
Fotogalerie
Investiční skupina Penta získala na svůj první pražský realitní projekt, administrativní budovu Florentinum v centru Prahy, nový investiční úvěr 150 miliónů eur (4,1 miliardy korun) se splatností na sedm let. Refinancování původního úvěru z roku 2013 (ve výši tři miliardy korun) poskytly Komerční banka a Česká spořitelna.

„Florentinum je dnes obsazené z 97 procent. Mimořádné podmínky úvěru dokládají důvěru bank jak k samotnému projektu, tak k naší investiční skupině,“ uvedl investiční ředitel Penty pro divizi obchodního rozvoje Petr Palička.

„Poskytnutý úvěr bude bezesporu jedním z největších financování na českém realitním trhu v roce 2015,“ uvedl manažer Komerční banky pro strukturované financování Michal Kunc. Florentinum je svou velikostí a kvalitou jedinečným projektem v centru Prahy a na českém trhu vůbec, doplnil manažer České spořitelny Filip Hradec.

Po 20 měsících stavby bylo Florentinum otevřeno v lednu loňského roku. K dnešnímu dni je téměř plně obsazeno, mezi nejvýznamnější nájemce patří společnost EY, advokátní kanceláře Havel,Holásek & Partners, Fortuna, Renomia, Veolia, BlueLink (Air France), RSJ, HSBC Bank a Bank of China.

Penta je středoevropská investiční skupina, založená v roce 1994. Působí zejména ve zdravotnictví, finančních službách, výrobě, maloobchodu a v realitách. Skupina vlastní aktiva v hodnotě 6,7 miliardy eur (přes 180 miliard korun). Penta působí ve více než deseti zemích Evropy a má svoje zastoupení v Praze, Bratislavě, Varšavě, Mnichově, kyperském Limassolu, Amsterdamu a na ostrově Jersey.