Požehnaný deal Marka Dospivy. Penta začne stavět pro církev, ta v Praze skupuje stovky bytů

Marek Dospiva, spolumajitel společnosti Penta

Marek Dospiva, spolumajitel společnosti Penta Zdroj: Tomeš Michael / E15

Společnost XPlace, za kterou stojí kapitál Arcibiskupství pražského, koupí dva bytové domy v nové čtvrti Waltrovka od společnosti Penta Real Estate.
Společnost XPlace, za kterou stojí kapitál Arcibiskupství pražského, koupí dva bytové domy v nové čtvrti Waltrovka od společnosti Penta Real Estate.
Společnost XPlace, za kterým stojí kapitál Arcibiskupství pražského, koupí dva bytové domy v nové čtvrti Waltrovka od společnosti Penta Real Estate.
3
Fotogalerie

V době, kdy si kvůli nedostatečné nabídce stále více lidí stěžuje na „nekřesťanské“ ceny bytů, začíná v Praze ve velkém skupovat celé bytové domy silný kupec – římskokatolická církev. Arcibiskupství pražské skrze svou společnost XPlace jen do roku 2025 nakoupí přes 400 bytů za čtyři miliardy korun. Podle informací e15 aktuálně uzavírá spolupráce s největšími developery na trhu. Momentálně dojednalo partnerství s miliardářem Markem Dospivou, konkrétně společností Penta Real Estate. Ta pro XPlace postaví dva nájemní bytové domy o 54 bytech v nové městské čtvrti Waltrovka v Praze 5. Tím to však nekončí.

„Partnerství pro nás představuje výbornou příležitost k rozšíření našeho portfolia nájemního bydlení a poskytování nájemníkům širokou škálu bydlení, které reflektuje moderní potřeby a představy,“ popisuje ekonomka Arcibiskupství pražského Linda Dolečková.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!