Praha 6 asi zruší miliardovou zakázku na výstavbu u Ořechovky

bytové domy, ilustrační foto

bytové domy, ilustrační foto Zdroj: Fortuno Group

Praha 6 patrně zruší více než miliardovou zakázku na výstavbu dvou bytových domů v lokalitě Na Dračkách nedaleko Ořechovky. Výběrová komise to doporučila radě městské části. Do soutěže se totiž přihlásili jen dva zájemci, z toho jeden nesplnil podmínky, uvedl místostarosta Štěpán Stupčuk (ČSSD). "Další realizace tohoto projektu bude na rozhodnutí nové politické reprezentace, která vzejde z komunálních voleb," uvedl. Záměr kritizovala opozice.

Praha 6 chtěla prostřednictvím vlastní firmy Sneo vložit do projektu pozemky. Investor by výměnou za ně předal městské části 44 vybudovaných bytů. Ze zadávací dokumentace vyplývá, že mělo jít o byty o podlahové ploše od 40 metrů čtverečních až po nadstandardní téměř 270metrové byty s rozsáhlými balkony a dvěma garážemi. Stavba za 1,1 miliardy už získala povolení stavebního úřadu.

Opoziční Strana zelených se minulý týden na jednání zastupitelstva neúspěšně pokusila připravovanou soutěž zvrátit. „Veřejnou zakázku na využití majetku Prahy 6 za jednu miliardu těsně před volbami je projev maximální politické zpupnosti,“ uvedla tehdy zastupitelka Petra Kolínská (SZ). Praha 6 v odůvodnění zakázky uvedla, chce „naplnit bytové a sociální potřeby občanů městské části“. To zelení vzhledem k rozměrům plánovaných bytů považují za směšné.