Rakouská ECE koupila kanceláře na Národní třídě

Národní třída (ilustrační foto)

Národní třída (ilustrační foto) Zdroj: Profimedia.cz

Kancelářská budova v Praze na Národní třídě 41 změnila majitele. Rakouská společnost S Immo ji prodala jiné rakouské realitní skupině ECE podnikatele Rudolfa Humera, potvrdil deníku E15 generální ředitel S Immo Ernst Vejdovszky. Výši transakce nekomentoval, pohybovala se však pravděpodobně ve stovkách milionů korun.

Rakouská ECE, která nese podobné jméno jako výrazně větší developerská skupina z Německa, se tak po osmi letech vrací do Česka. Kdysi tu totiž vlastnila administrativní centra City Empiria a City Point v Praze na Pankráci. V roce 2006 je však prodala za 120 milionů eur.

Společnost S Immo v Praze vlastní ještě dva hotely na Václavském náměstí. Otevřeně však neuvedla, zda chystá prodej také těchto nemovitostí. „Na našem trhu neustále sledujeme zajímavé příležitosti, a to z hlediska nákupu i prodeje,“ zobecnil svou odpověď šéf firmy Vejdovszky.

Prodaná budova v těsné blízkosti Jungmannova náměstí má devět podlaží a nabízí k pronájmu přes dva tisíce metrů čtverečních kanceláří. Sestává z nové části s průčelím do Národní třídy a původní rekonstruované budovy, v níž se dělá byznys pod renesančními dřevěnými stropy.

Investoři chtějí prvotřídní reality
Velcí realitní investoři pátrají hlavně po nejlepších nemovitostech z hlediska výnosu, kterých však není na trhu mnoho, uvedl na středečním diskuzním setkání Stavebního fóra ředitel kancelářských pronájmů skupiny CPI Pavel Skřivánek. Nejkvalitnější administrativní centra leží podle lidí z byznysu v lukrativních lokalitách snadno dostupných autem i hromadnou dopravou, v jejichž okolí dobře fungují služby, a navíc se mohou pochlubit kvalitním mixem nájemců.