RE/MAX chystá průnik do komerčních realit

Po získání předního místa na trhu s byty se realitní síť RE/MAX chystá v Česku proniknout naplno také do oblasti podnikatelských nemovitostí. Pod novou značkou RE/MAX Commercial buduje specializovanou síť, která se chce mimo jiné zaměřit na obchody s celými soubory nemovitostí.

Nový hráč ovšem nemá ambici přetahovat obchody mezinárodním poradenským firmám, které v Česku pomáhají při transakcích například s prvotřídními kancelářskými a obchodními centry. „Náš horizont, při kterém ještě můžeme být partnerem, je 200 milionů korun,“ řekl deníku E15 spolumajitel nové sítě Miroslav Herain.

Jeho tým chce obchodovat v rámci celé republiky hlavně s realitami mimo nejvyšší „áčkový“ segment, a to především v regionech. Podnikatelské nemovitosti mají v nabídce například i konkurenční realitní kanceláře Sting a Century 21. RE/MAX přesto považuje tento segment trhu stále za pole neorané. „Vyplňujeme místo, které není zcela systematicky pokryté.

Naše rozpětí sahá od pronájmu cukrárny až po prodej menšího obchodního centra,“ naznačil své představy Herain.

Licenci na provozování RE/MAX Commercial vlastní Herain s Pavlem Hassmanem. Koupili ji od Davida Krajného, který je držitelem takzvané master franšízy RE/MAX pro celou Českou republiku a Slovensko. Samotná licence pro RE/MAX Commercial je přišla na několik set tisíc korun, vytvoření sítě si vyžádá investici v řádu milionů.

Naplno má nová síť začít fungovat ještě letos, už nyní pokrývá pět regionů. Letošní výnosy z provizí odhaduje Herain na desítky milionů korun, v roce 2014 by se rád dostal ještě o řád výš. „V zisku chceme být do dvou tří let,“ uzavřel šéf RE/MAX Commercial.

Daň z převodu nemovitostí čekají velké změny

Nemovitosti: Cena 2+1 poklesla za dva roky o 10 %