RPG Byty získala obří úvěr na další revitalizaci bytů

Zdeněk Bakala

Zdeněk Bakala Zdroj: 7 Petr Topic

Společnost RPG Byty uzavřela se syndikátem českých bank pětiletou smlouvu na poskytnutí úvěru ve výši až 5,7 miliardy korun. Je primárně určen na financování programu revitalizace bytového fondu. Celková hodnota investice činí 6,4 miliardy korun.

Poskytnutí úvěru organizují Česká spořitelna, UniCredit Bank Česká republika, Raiffeisenbank a Equa Bank. Banky se zavázaly poskytnout úvěr 4,8 miliardy korun, který může být v případě potřeby zvýšen až na zmíněných 5,7 miliardy korun.

Revitalizační program včetně souvisejícího financování je součástí dlouhodobé investice RPG Byty, která zvýší kvalitu bytového fondu a přispěje ke zlepšení života nájemníků. Společnost je vlastníkem více než 44 tisíc bytů a domů v Moravskoslezském kraji.

Výměna oken

Společnost RPG Byty od vzniku v roce 2006 zajišťuje rozsáhlý investiční program, který sleduje zvýšení kvality bytového fondu. Cílem nyní plánovaných výdajů je především zvýšení bezpečnosti a energetické úspornosti a zlepšení vybavení bytů a komfortu pro nájemníky. Podstatná část programu, v němž se též mění okna ve více než čtyřiceti tisících bytech, skončí v roce 2013.

Bídný život ve velkém bytě

Brusel vyšetřuje privatizaci Bakalovy OKD

RPG Industries vyhrála arbitrážní řízení se státem