Skanska koupila kancelářské centrum Merkuria

Budova Merkuria

Budova Merkuria Zdroj: Skanska

Budova Merkuria
Vizualizace budoucí podoby budovy Merkuria
Vizualizace pozemku podél Radlické ulice
Vizualizace budoucí podoby budovy Merkuria
5
Fotogalerie

Developerská společnost Skanska Property Czech Republic koupila od firmy HB Reavis kancelářskou budovu Merkuria v Praze 7 a pozemek podél Radlické ulice v Praze 5 o rozloze 13 tisíc metrů čtverečních. Cenu transakcí firma nezveřejnila.

„Jsme rádi, že se nám podařilo získat projekty v lokalitách, ve kterých dlouhodobě působíme. Do našeho budoucího portfolia tak přidáváme zhruba 50 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch. Chceme vytvořit administrativní budovy, které budou šetrné k životnímu prostředí. Konkrétní návrhy budoucího využití teprve vzniknou,“ uvedla ředitelka Skanska Property Alexandra Tomášková.

Budova Merkuria se nachází v Argentinské ulici. Nedaleko odtud Skanska postavila projekt Visionary. Současným majitelem je CA Immo. V certifikačním systému LEED obdržela 95 bodů ze 110 možných. Na certifikaci je třeba nejméně 40 bodů, od 80 bodů budova získává nejvyšší, takzvaný platinový certifikát. Certifikace znamená audit kvality budov. Systém LEED hodnotí v osmi kategoriích, největší důraz je kladen na spotřebu energie a vody. Mezi Vltavou a holešovickým nádražím Skanska připravuje kancelářský komplex Port7.

Pozemek v Praze 5 se nachází poblíž stanice metra Radlická. Skanska ho chce v budoucnu využít pro výstavbu kancelářské budovy s odhadovanou pronajímatelnou plochou přibližně 24 tisíc metrů čtverečních.

Kromě dvou nově koupených budov a pozemků má Skanska Property Czech Republic aktuálně ve svém portfoliu budovy Praga Studios v Praze 8, Parkview v Praze 4, Port7 v Praze 7 a Key v Praze 4. Poslední dva projekty se teprve připravují.

Nový magazín E15 Premium „Jak vydělat na pronájmu“ objednávejte zde >>>

Video placeholde
• E15