Skanska si plácla s exbankéřem Skalou

Skanska

Skanska Zdroj: Sedmicka

Navzdory úspěšnému působení na realitním trhu se občas bývalý bankéř Václav Skala také některých projektů ještě před dokončením zbaví. Developerské společnosti Skanska Reality právě prodal plán na výstavbu stovky bytů na pražském Jarově. Hodnotu transakce žádná ze stran nekomentovala.

„Letos projekt upravíme a přizpůsobíme všem požadavkům na funkční a ekologické standardy tak, aby se potkal s potřebami zákazníků, které chceme oslovit,“ uvedla marketingová ředitelka Skansky Reality Naděžda Ptáčková. Na trh chce developer byty pustit v roce 2014.

Spolu s nákupem jarovského projektu Pražské správy nemovitostí Skanska Reality uvedla, že má chuť na další akvizice. „Naše obchodní jednotka má každoročně odsouhlasený objem finančních prostředků v řádech stovek milionů korun, které jsou určené pro investice do pozemků a projektů v nových lokalitách Prahy,“ sdělila šéfka prodeje firmy.

Prostor pro velkou výstavbu má společnost v Praze-Kbelích, kde vlastní pozemky pro tisícovku bytů. Pro zhruba týž počet jednotek chce letos nakoupit parcely i konkurenční Ekospol. Téměř trojnásobnou akviziční aktivitou se za loňský rok pochlubil další stavitel Central Group.

Na pražském Jarově může vyrůst stovka nových bytů. Skanska Reality chce letos projekt Pražské správy nemovitostí přepracovat a příští rok začít prodávat.

Dělení Skansky
Spolu s Central Group, Ekospolem a Finepem tvoří Skanska čtyřku největších stavitelů bytů v Praze. Firma byla do loňského roku divizí stavební skupiny Skansky. Nyní ale směřuje k vydělení ze společnosti a přímému podřízení pod část švédské Skansky s názvem Residential Development.

Dan Ťok: Skanska z českého stavebního trhu neodejde