Sklady přitahují nový kapitál. Do logistiky investuje řada fondů

Nový kapitál přes obří emisi dluhopisů přitáhla do industriálních nemovitostí skupina CTP. Na snímku průmyslový a logistický park společnosti CTP v Ostravě.

Nový kapitál přes obří emisi dluhopisů přitáhla do industriálních nemovitostí skupina CTP. Na snímku průmyslový a logistický park společnosti CTP v Ostravě. Zdroj: CTP

Logistický areál v Pardubicích zakoupený fondem J&T Investments, reality, sklady, Pardubice
Logistický areál v Pardubicích zakoupený fondem J&T Investments, reality, sklady, Pardubice
Miliardář Igor Fait založil se svou investiční skupinou Jet Investment fond na nákupy průmyslových realit.
Velký kalibr na mezinárodní investice do již hotových a pronajatých hal vytáhl společný fond německého developera Garbe Industrial a investiční společnosti Union Investment. „Již nyní je ve fondu více než 440 milionů eur. Akvizice bychom chtěli dělat ideálně od 20 milionů eur. Pokud bude něco zajímavého, tak určitě nepohrdneme ani něčím menším,“ popsal Martin Polák, který řídí expanzi Garbe v Česku, Polsku a na Slovensku. 
5
Fotogalerie

Stabilita trhu průmyslových realit zahrnujících skladové a výrobní haly přitahuje množství nových investorů. Kromě českého kapitálu se na scéně objevují také noví zahraniční hráči. Lákadlem je mimo jiné rychlý růst e-shopů, kteří k němu však potřebují nové prostory. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!