Skupina CTP koupila na Slovensku výrobní haly od J&T

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Crestcom.cz

Lídr trhu průmyslových nemovitostí CTP výrazně posílil na Slovensku. Od skupiny J&T tam za blíže neurčenou cenu získal realitní portfolio zahrnující areál s automobilkou Peugeot v Trnavě. „Úspěšné uzavření tohoto obchodu podporuje naši dlouhodobou strategii usilovat o regionální dominanci prostřednictvím akvizic i organického růstu,“ uvedl generální ředitel CTP Remon Vos.

Kromě logistického parku v Trnavě jeho skupina získala ještě podobný areál v Nitře. A to v blízkosti budoucího závodu Jaguar Land Rover. Součástí transakce je rovněž zánovní kancelářské centrum Westend v Bratislavě. Obří portfolio CTP nemá v Česku a na Slovensku z hlediska velikosti konkurenci. Zahrnuje tři miliony metrů čtverečních pronajímatelných nemovitostí.

Do roku 2018 plánuje navýšení ploch na pět milionů čtverečních metrů. Developerovi se nedávno podařilo prosadit také v Rumunsku. Od konkurenčního Prologisu tam zhruba za čtyřicet milionů eur získala nedaleko Bukurešti logistickou základnu o sto tisících metrech čtverečních.