Skupina Motel One se dohodla s Pentou, otevře v Praze svůj první hotel

Florentinum. Pod největším aktuálním projektem administrativního centra v Praze, který od letošního jara staví na pražské Florenci investiční skupina Penta, jsou opět podepsáni architekti Jakub Cigler a Vincent Marani. Podle návrhu jejich ateliéru se Penta chystá proměnit i brownfield někdejší Waltrovky.

Florentinum. Pod největším aktuálním projektem administrativního centra v Praze, který od letošního jara staví na pražské Florenci investiční skupina Penta, jsou opět podepsáni architekti Jakub Cigler a Vincent Marani. Podle návrhu jejich ateliéru se Penta chystá proměnit i brownfield někdejší Waltrovky. Zdroj: Penta Investments

Německá skupina Motel One otevře v pražské ulici Na Poříčí svůj první hotel, na pronájmu se dohodla s Pentou, která buduje v blízkosti objektu svůj další projekt, Florentinum. Prvním hostům se má hotel otevřít v létě 2014.

„Motel One bude umístěn v budově, která nebyla v roce 2012 součástí rozsáhlé demolice a bude zrekonstruována jako hotel, který rovněž nabídne doplňkové služby celému okolí i nájemcům budovy Florentinum,“ řekl projektový ředitel Penty Investments Petr Palička.

Obdobně jako všech 42 hotelů Motel One v Evropě nabídne i ten pražský 141 pokojů. „Praha je velmi atraktivní a rozvíjející se město a náš nový Motel One bude na výhodném místě v samotném centru a v blízkosti hlavního nádraží i všech turistických atrakcí,“ konstatoval jednatel společnosti Motel One Philippe Weyland.

Skupina Motel One v současnosti disponuje celkem 42 hotely s více než devíti tisíci místnostmi. Do roku 2014 chce rozšířit síť na 60 hotelů s 13 500 pokoji.

: