Skupina RSBC dokončila koupi budovy na pražském Pankráci, v níž sídlí centrála ČEZ

Centrála skupiny ČEZ

Centrála skupiny ČEZ Zdroj: Profimedia

Skupina RSBC a CPI Property Group uzavřely počátkem března transakci, v níž získala RSBC administrativní budovu E sousedící s komplexem BB Centra v pražské Michli. Nemovitost, ve které sídlí centrála společnosti ČEZ, byla prodána za částku v řádu vyšších desítek milionů eur. Holding RSBC tak rozšířil své portfolio o 16 tisíc metrů čtverečních prémiových kancelářských prostor a 328 parkovacích míst v jedné z nejpopulárnějších administrativních lokalit v Praze, poblíž metra Budějovická a Pankrác.

“Koupí budovy E s významným a stabilním nájemníkem a dlouhodobými kontrakty jsme v RSBC završili úspěšný rok 2021, v němž jsme zrealizovali transakce v celkové výši přes 100 milionů eur,” komentuje dokončený obchod majitel skupiny RSBC Robert Schönfeld.

Realitní portfolio je klíčovou investiční oblastí skupiny RSBC, která vznikla v roce 1998 jako správce restituovaného majetku rodiny Schönfeldů. Aktuálně skupina spravuje nemovitosti o rozloze 73 tisíc m2 v tržní hodnotě přibližně sedmi miliard Kč. Součást portfolia skupiny tvoří residenční, kancelářské a obchodní objekty, zemědělská půda a dále společnosti poskytující komplexní profesionální služby spojené s akvizicí, správou a prodejem nemovitostí.