Sportoviště na Praze 11 doplní hotel a byty

Sportovní areál Nad Přehradou

Sportovní areál Nad Přehradou Zdroj: Oddity

Ještě letos má v pražských Hájích začít výstavba rozsáhlého komplexu sportovišť s hotelem, obchody a byty Sportovní areál Nad Přehradou. Vyplývá to z nejnovějšího oznámení investora, firmy Oddity, zveřejněného v databázi EIA.

V první etapě má vyrůst dominanta projektu desetipodlažní hotel a dvě šestipodlažní budovy s obchody, tělocvičnami se zázemím a kancelářemi. Další fáze počítají s výstavbou lázeňského domu s bazénem a saunami, bytového domu s obchody a ještě jednou budovou učenou pro sportovní aktivity.

Pozemky pro budoucí výstavbu mají v územním plánu vymezenu sportovní funkci. Radnice Prahy 11 nicméně souhlasila s částečně odlišným využitím ploch. „Jako výjimečně přípustné bude posuzováno překročení kapacitních limitů obchodních a ubytovacích zařízení a umístění souvisejících funkcí nesportovního charakteru,“ uvádí investor.

Sportovní plochy mají v celém projektu na více než 1,5 hektarovém území zaujímat pouze 52 procent. Projekt má stát v těsném sousedství chystaného bytového projektu Výstavní developerské firmy Central Group. Také tento developer žádal úřady o povolení výstavby, která výškou překračuje územním plánem povolené limity.

Totožnost skutečného investora Sportovního areálu Nad Přehradou zůstává utajena. Jediným akcionářem Oddity je podle obchodního rejstříku společnost Gold Leaf se sídlem v americkém státu Delaware. V představenstvu a dozorčí radě Oddity figurují právníci ze známé pražské advokátní kanceláře Šachta & Partners.