Teplický developer postaví v Chorvatsku luxusní hotelový komplex

Projekt chorvatského hotelu firmy JTH

Projekt chorvatského hotelu firmy JTH Zdroj: Atelier EIS

Projekt chorvatského hotelu firmy JTH
Projekt chorvatského hotelu firmy JTH
Projekt chorvatského hotelu firmy JTH
3
Fotogalerie
Developerská skupina JTH teplického podnikatele Jaroslava Třešňáka hodlá na konci roku zahájit stavbu luxusního hotelového komplexu v chorvatské Rijece. Investici za 1,5 miliardy korun dokonce Chorvatsko zařadilo mezi strategické projekty.

Turistický resort vyroste v části Rijeky Kostabela na severu jadranského pobřeží. Bude ho tvořit čtyřhvězdičkový hotel s třemi sty lůžky, přes dvě desítky prázdninových domů, velký venkovní bazén a podzemní garáže.

O projektu za 418 milionů kun (přes 1,5 miliardy korun) informovala chorvatská média. Samotný developer JTH ani přes opakované urgence žádné bližší informace neposkytl.

Podle serveru Total Croatia News český investor právě dokončuje přípravnou fázi, s níž vzhledem k zařazení do strategického seznamu pomáhala i operativní skupina vytvořená chorvatským státem. Do příprav se ale zapojila až v době, kdy firma měla již 85 procent dokumentace vyřízené. Udělení strategického statusu se totiž oproti očekávání opozdilo.

Šéf chorvatské dceřiné firmy JTH Costabella Borjan Brnčić nicméně strategickou pozici přivítal. „Projekt je u Jaderského moře ojedinělý, přinese zcela novou úroveň služeb,“ citoval server Brnčiće. Stavba podle manažera začne na přelomu letošního a příštího roku.

Podrobnosti o celém záměru zveřejnil v říjnu 2014 také oficiální web Rijeky při podpisu smlouvy mezi Jaroslavem Třešňákem a zástupci radnice. Podle těchto informací komplex vyroste na pozemku o velikosti 17 769 metrů čtverečních, který Třešňáková chorvatská firma Tre – invest koupila od Rijeky za 33,8 milionu kun (122 milionů korun).

Město projekt podpořilo rekonstrukcí silnice a promenády a vybavením lokality další infrastrukturou. Nový resort by měl v sezoně zaměstnat kolem 200 lidí.

Pro teplickou JTH znamená stavba hotelu v Rijece jeden z prvních průniků do zahraničí. Dosud se orientovala spíše na Česko, kde postavila řadu menších bytových projektů a maloobchodních center. Kromě domácích Teplic má aktivity po celé republice.

JTH není jedinou českou firmou, která se angažuje v chorvatském turistickém průmyslu. Investovala do něj například společnost CPI realitního magnáta Radovana Vítka nebo nebo byznysmeni z české RMS Mezzanine. Zájmy v Chorvatsku má také finanční skupina J&T.