Tesco prodalo největší obchodní centrum v Česku

Obchodní centrum Letňany

Obchodní centrum Letňany Zdroj: ctk

Tesco Letňany
Tesco
Tesco
Společnost Tesco Stores ČR přestaví některé tuzemské hypermarkety na nové velkoplošné obchody Extra, jejichž součástí bude i lékárna, optika či prodejny s telekomunikačními a fotografickými službami. Jako první bude do září na formát Extra přestavěn hypermarket Tesco v Plzni. Žádný obchodní řetězec zatím v Česku podobné velkoplošné prodejny nemá. Tesco obchody Extra provozuje několik let v Británii, kde se prý osvědčily.
Součástí výstavy o dopravě je také maketa vzducholodi.
8
Fotogalerie

Maloobchodní řetězec Tesco se zbavilo své nejhodnotnější tuzemské nemovitosti. Obchodní centrum v Praze-Letňanech od něj koupil pro německého klienta fond společnosti Union. Té již patří také další pražské nákupní centrum Palladium.

Správcem nemovitostí zmíněného investora je americký investiční obr CBRE Global Investors. Informace E15.cz potvrdil mluvčí Teska Václav Koukolíček.

Obchodní centrum Letňany je největší v zemi. Na 125 tisících metrech čtverečních je tam kolem dvou set obchodů.

Dohoda podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže,“ dodal zástupce Teska.

Na obchodu spolupracovala pražská kancelář poradenské společnost CBRE, která je s novým správcem Letňan spřízněná. Tesco zastupovali konzultanti z Cushman & Wakefield.

„Hypermarket Tesco v Letňanech zůstává v provozu jako dosud a nadále bude fungovat pro zákazníky a zaměstnance Tesco na základě dlouhodobého pronájmu, který byl schválen s novým majitelem. Pronájem obchodních prostor ve velkých nákupních centrech je zcela běžnou praxí v rámci celého maloobchodu,“ sdělil mluvčí řetězce.

Hodnota transakce nikdo nekomentoval.  Podle informací z trhu se však pohybuje nejméně ve vyšších jednotkách miliard korun.

Britský řetězec již v České republice prodal za více než dvě miliardy korun obchodní centrum v Liberci. Podobné transakce uskutečnil i na Slovensku.

Investiční specialisté ze CBRE odhadují, že letos se v Česku zobchodují komerční nemovitosti za tři miliardy eur. To je v přepočtu asi 81 miliard korun. Na tuzemském trhu to bude rekord.