UniCredit Banka prodala svou centrálu pojišťovně Generali

UniCredit Bank

UniCredit Bank Zdroj: UniCredit Bank

UniCredit Bank prodala budovu své centrály na pražském náměstí Republiky realitnímu fondu pojišťovny Generali. Tvrdí to server Lidovky.cz. Cena transakce není známá. Banka z budovy ale neodejde, od nového majitele si ji bude nejméně deset let pronajímat.

„Veškeré bankovní služby pro retailové a privátní klienty, malé a střední firmy a mezinárodní klientelu budou na pobočce (na náměstí Republiky) poskytovány ve stejném rozsahu jako dosud,“ uvedl mluvčí banky Petr Plocek. Podle dřívějších informací médií by banka měla za pronájem platit 36 milionů korun ročně.

Kolik pojišťovna za objekt zaplatila, se neví. Podle zdrojů Lidovek.cz z nemovitostního trhu by se kupní cena domu o ploše 5500 metrů čtverečních měla pohybovat kolem 790 milionů korun. Za takovou částku totiž stát loni vydražil nedaleko stojící areál bývalého kláštera.

Někdejší nemovitost UniCredit Bank byla před několika lety zmodernizována a nabízí 5500 metrů čtverečních ploch k pronájmu, do podzemních garáží se vejde 14 aut. Byla současně poslední, kterou banka v Praze vlastnila. V minulých letech prodala veškeré své nemovitosti včetně historické budovy bývalé Živnostenské banky v ulici Na Příkopě a své zaměstnance přestěhovala do BB Centra v pražské Michli.