V Karlíně začala výstavba kancelářské budovy Red Court

Kancelářské budovy Red Court, které budou stát mezi Karlínem a Invalidovnou.

Kancelářské budovy Red Court, které budou stát mezi Karlínem a Invalidovnou. Zdroj: J&T

Stavba začala počátkem měsíce.
Developer začal stavět na začátku měsíce vzápětí poté, co obdržel stavební povolení a zahájil jednání o pronájmu prostor.
Nejmenší pronajímatelnou jednotkou bude čtvrt patra, tedy 250 metrů čtverečních.
Budovu navrhlo studio CMC architects, které vtisklo podobu i sousednímu kancelářskému komplexu Rustonka.
Nová osmipodlažní budova nabídne kromě moderně řešených kancelářských prostor  obchodní podlaží.
16
Fotogalerie

Kancelářský okrsek Rustonka na hraně pražského Karlína a Invalidovny se rozroste. Developer J&T Real Estate tam začal stavět kancelářskou budovu s obchodním podlažím Red Court, jejíž dokončení plánuje na začátek roku 2023.

Developer začal stavět na začátku měsíce vzápětí poté, co obdržel stavební povolení a zahájil jednání o pronájmu prostor. Cílové nájemce však ještě nemá. „Díky zkušenostem z předešlých projektů v lokalitě o obsazenost strach nemáme,“ říká Jiří Ochetz, člen představenstva J&T Real Estate.

Nejmenší pronajímatelnou jednotkou bude čtvrt patra, tedy 250 metrů čtverečních. „Díky kompaktnosti budovy jednáme také o možnostech pronájmu celé budovy jedním nájemcem,“ doplnil Ochetz.

Budovu navrhlo studio CMC architects, které vtisklo podobu i sousednímu kancelářskému komplexu Rustonka. Vzhled fasády záměrně navazuje na design již stojících budov, aby budova do lokality zapadla, avšak cihlová barva fasádních panelů ji odliší.

Atraktivitu místa zvyšuje development Rohanského ostrova, který přinese nová pracovní místa. „U této lokality cítíme potenciál. Za pár let se může stát žádanou adresou, kde se dá v docházkové vzdálenosti bydlet i pracovat,“ doplnil Ochetz.

Jak se změní Praha? Podívejte se na video.

Video placeholde
Prahu čekají v příštích letech velké změny • Videohub