V Nižném Novgorodu otevírá nákupní centrum za miliardu, stavěla ho PSJ

Obchodní a zábavní centrum „Něbo“ v Nižnim Novgorodu, které postavila PSJ

Obchodní a zábavní centrum „Něbo“ v Nižnim Novgorodu, které postavila PSJ Zdroj: PSJ

Obchodní a zábavní centrum „Něbo“ v Nižnim Novgorodu, které postavila PSJ
Obchodní a zábavní centrum „Něbo“ v Nižnim Novgorodu, které postavila PSJ
2
Fotogalerie
V ruském městě Nižnij Novgorod otevřelo velké obchodní a zábavní centrum „Něbo“, které dostavěla stavební společnost PSJ. Práce v hodnotě 2,8 miliardy rublů (kolem 1,03 miliardy korun) prováděla česká firma skoro dva roky. Kolaudace stavby byla dokončena v polovině minulého měsíce. Tato zakázka se zařadila mezi největší stavební realizace za čtvrtstoletí existence značky PSJ.

Nižnij Novgorod je zhruba 450 kilometrů východně od Moskvy a žije v něm 1,3 milionů obyvatel. Multifunkční komplex „Něbo“ vznikl v centru města, na místě zdemolovaného areálu. Slavnostně bude otevřen počátkem listopadu.

„Hlavní předmět dodávky PSJ představovaly kompletní vnitřní práce, inženýrské sítě, realizace fasády, střechy, bezpečnostních koridorů a nezbytné venkovní úpravy,“ uvedl projektový manažer firmy René Hermann. Doplnil, že dostavba představovala pro PSJ náročný úkol, a to i kvůli nízké kvalitě projektové dokumentace a jejím častým změnám.

Nové centrum se 140 tisíci metry čtverečními plochy kromě obchodů a restaurací obsahuje i sportoviště, rozsáhlé wellness centrum, osm kinosálů a dvoupatrové podzemní parkoviště. Společnými investory tohoto projektu jsou firmy Elektronika Plus, která vlastní několik ruských obchodních center, a Marins Group provozující v Rusku síť hotelů, uvedl mluvčí společnosti Miroslav Fuks.

Společnost pod značkou PSJ vznikla v roce 1990 a se svým holdingovým uskupením firem se podle jejího mluvčího postupně zařadila k největším stavebním skupinám ve střední Evropě. Celkové výnosy konsolidované za minulý rok činily 8,41 miliardy korun.