V Uhříněvsi se chystá nová válka developerů

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Martin Siebert

Bývalého tenisu a realitního podnikatele Milana Šrejbera čeká v Praze-Uhříněvsi měření sil s těžkou vahou ve výstavbě nových bytů, Evženem Korcem a jeho firmou Ekospol. Praha tak možná zažije další cenový souboj stavitelů bytů, který už nějaký čas probíhá mezi Ekospolem a Central Group v Horních Měcholupech.

Korec i Šrejber chtějí začít v Uhříněvsi stavět během roku 2014. Korec je z hlediska výstavby nových bytů silnější hráč, který patří spolu s Central Group a Finepem mezi největší rezidenční developery. Na druhou stranu se Šrejberova firma Vivus vytasila v Uhříněvsi s výrazně silnějším kalibrem. V několika etapách tam chce postavit víc než tisícovku bytů, zatímco Ekospol chystá v lokalitě kolem 250 jednotek.

Šrejber chystá výstavbu v Uhříněvsi zhruba od roku 2009. Posouvání startu projektu podle firmy způsobují komplikace se stavebním povolením.

Na úřednická razítka tam čeká také Ekospol. „Co se týčen našeho nového projektu v Uhříněvsi, záležet bude na rychlosti povolovacích procesů,“ uvedl mluvčí Ekospolu Milan Jankovský. Zkušenost s uhříněvskou už Korec má. V lokalitě má za sebou již dva projekty.