Václav Matoušek: Prestiž Příkopů půjde díky Hamleys nahoru

Královské hračky. Pražská pobočka Hamleys se bude řadit do nejužší špičky hračkářství na světě

Královské hračky. Pražská pobočka Hamleys se bude řadit do nejužší špičky hračkářství na světě Zdroj: profimedia

Pro developera Lordship představuje přilákání hračkářství Hamleys do ulice Na Příkopě vytrhnutí trnu z paty. Projekt vytvářený společně s rakouskou společností Immofinanz totiž svého velkého nájemce hledal relativně dlouho. Nyní však firma nevylučuje expanzi ani do výstavby bytů, říká ředitel Lordshipu Václav Matoušek.

E15: Proč obsazení projektu Na Příkopě hlavním retailovým nájemcem trvalo tak dlouho?

Každá významná nemovitost v tak zásadní lokalitě, jako je pěší zóna Na Příkopě, si vybírá i významného partnera. Usilovali jsme proto, abychom do Prahy přinesli něco unikátního, co jinde nemají. A to se nám myslím podařilo. Usedli jsme za jednací stůl s Pavlem Čmelíkem, což je držitel licence Hamleys pro středoevropský region. Z pohledu naší firmy je samozřejmě důležité, že jako britský developer jsme do Prahy přivedli tak tradiční britskou značku, jakou je právě Hamleys.

E15: Jednáte s někým dalším o pronájmu zbylých obchodů a kanceláří?

Hamleys prakticky vyčerpal obchodní část projektu. Pevně věřím, že zbylé prostory v podobě kancelářských ploch obsadíme poměrně rychle. Ostatně i díky Hamleys se z budovy stane poměrně významná a atraktivní lokalita.

Václav MatoušekVáclav Matoušek | ctk

E15: Aktuálně s radnicí Prahy 7 řešíte také projekt Palác Stromovka. V jaké fázi je jednání?

Naším cílem je projekt co nejrychleji dokončit. Podobně jako v případě budovy Na Příkopě chceme i na Letnou přilákat zajímavé nájemce a služby. To je naše filozofie. Na rozdíl od současného politického vedení Prahy 7 nepreferujeme v místě, kde má stát Palác Stromovka, vyhloubenou jámu po dobu dalších patnácti let.

E15: Je možné, že by do Stromovky přišli také noví hráči typu Hamleys?

Ve všech našich projektech se vždy snažíme nabídnout ty nejkvalitnější služby. V případě Paláce Stromovka to jsou lékaři, veterináři, obchodníci s módou či potravinami a mnozí další. Nejde ale jen o obchod. I v případě administrativní části jsme v jednání s řadou zajímavých značek.

E15: Na jaké další projekty se kromě Stromovky budete dále zaměřovat?

Společnost Lordship se dnes věnuje celé škále projektů. Jmenovat mohu hotely, administrativní projekty, obchodní centra a obchodní parky. Rádi bychom ale aktivity doplnili i o rezidenční projekty. Vidíme prostor u menších, ale kvalitně zpracovaných projektů. Tam dokážeme klientům poskytnout naši přidanou hodnotu.