Vietnamské „Makro“ z tržnice Sapa vytvoří u Prahy novou logistickou základnu

SEGRO Logistics Park

SEGRO Logistics Park Zdroj: SEGRO

SEGRO Logistics Park
Segro Logistics Park Prague u Prahy.
Segro Logistics Park Prague u Prahy.
Život v tržnici Sapa. V Tamda Foods nakupuje i spousta Čechů, zvykli si chodit například pro drogerii.
Život v tržnici Sapa. V Tamda Foods nakupuje i spousta Čechů, zvykli si chodit například pro drogerii.
18
Fotogalerie

Velkoobchodní dodavatel vietnamských prodejen vytvoří poblíž metropole nové skladové centrum. Nový sklad buduje u Prahy též řetězec Makro.

Přední dodavatel vietnamských večerek a dalších obchodů Tamda Foods bude mít v Hostivicích u Prahy nový centrální sklad. Pro společnost, která funguje podobně jako velkoobchodní řetězec Makro, tam halu v roce 2018 začne stavět developer Segro.

„Potřeba nových skladových kapacit vychází z dynamického růstu společnosti Tamda Foods. Prostory o rozloze dvaceti tisíc metrů čtverečních v areálu Segro Logistics Park Prague představují z pohledu dostupnosti aktuálně jednu z posledních možností takového rozsahu,“ uvedl realitní specialista Michal Barthell z poradenské společnosti 108 Agency, která pronájem zprostředkovala.

Logistický komplex u pražského okruhu a dálnice D6 hostí již řadu známých nájemců. Sklady tam má například skupina Pivovary Lobkowicz. Pro parkování a servis autobusů využívá tamní haly též cestovní kancelář Čedok.

Velkoobchod Tamda Foods s potravinami a drogistickým zbožím funguje od roku 2011. Od té doby už v tržbách vyrostl na více než jednu miliardu korun. Vlastníky podniku jsou tři vietnamští podnikatelé. Kromě tradičních večer spolupracuje Tamda Foods i s e-shopy Košík.cz a Rohlík.cz. Kromě obchodu v pražské tržnici Sapa má společnost prodejnu ještě v Brně.

Tamda Foods nemá jen podobný obchodní model jako Makro. Obě firmy si i přímo konkurují. Makro to dělá mimo jiné prostřednictvím franšízové sítě Můj obchod. V ní jsou častými majiteli jednotlivých vlastníků právě Vietnamci.

Nová logistická základna Tamda Foods je odpovědí na nový sklad, který poblíž metropole u dálnice D8 buduje s developerem CTP právě Makro. Hala o více než padesáti tisících metrech čtverečních bude stát skoro jednu miliardu korun.

Podívejte se, jak to vypadá v tržnici Sapa:

Video placeholde
Tržnice Sapa. • e15