Vítkova realitní skupina koupila hotel v Ostravě

Orchard Hotel Ostrava

Orchard Hotel Ostrava Zdroj: Parkinn.cz

Skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka získala ubytovací zařízení v Ostravě, koupila společnost Orchard Hotel. „Vhodně rozšíří naše stávající portfolio a umožní otevřít první hotel pod značkou Quality v České republice,“ uvádí k investici mluvčí CPI Property Group Jakub Velen. Skupina CPI PG touto transakcí převzala  nemovitost, v níž se nový hotel nachází.

Vítkova skupina investuje do segmentu hotelů podle Velena dlouhodobě. CPI Hotels ostatně na svých internetových stránkách uvádí, že má portfolio o kapacitě přes devět tisíc lůžek. Působí v řadě evropských zemí, hotely provozuje v Praze, Varšavě, Bratislavě, Budapešti, Moskvě a v Římě.

Do sítě patří devět hotelů Clarion Hotels, pětihvězdičkový luxusní hotel Buddha-Bar Hotel v Praze nebo například hotely značky Mamaison Hotels & Residences. „Hotelová skupina CPI Hotels rozšířila své portfolio o Quality Hotel Ostrava City. Celkově se jedná již o třicátý hotel skupiny,“ dodává Velen. Cenu zaplacenou za ostravský hotel neuvedl.

Nový hotel zahájil provoz již včera. Nachází se v centru Ostravy a nabízí celkem 185 vybavených pokojů. Návštěvníci mohou zároveň využít švédskou saunu, wellness, fitness nebo například nabíjecí stanice pro elektromobily. Součástí nového hotelu je rovněž šest konferenčních místností, sto parkovacích míst a hotelová restaurace Bamboo s terasou.