Vítkova skupina CPI je při chuti, koupila další supermarkety

Radovan Vítek

Radovan Vítek Zdroj: CTK/Sulova Katerina

Investiční a developerská skupina CPI miliardáře Radovana Vítka koupila od společnosti TREI Real Estate Česká republika devět supermarketů pronajatých řetězcům Billa a Penny Market. Hodnota transakce činí 370 milionů korun.

„Nemovitosti představují geograficky diverzifikované portfolio obsazené kvalitními nájemci s více než desetiletými smlouvami,“ vysvětlil ředitel akvizičního oddělení CPI Group Martin Němeček.

Jde o samoobsluhy rozmístěné po celé České republice, konkrétně v Dobříši, Holešově, Holicích, Jablonci nad Nisou, Liberci, Říčanech, Semilech, Tanvaldu a v Turnově. Celková pronajímatelná plocha dosahuje téměř 11 tisíc metrů čtverečních.

CPI kontroluje již přes půl milionu metrů čtverečních obchodních ploch a stále své portfolio rozšiřuje. Třeba letos na jaře získala od firmy VT Holding za 850 milionů korun supermarkety Billa, Penny Market, hypermarket Interspar a samostatné prodejny v různých městech ČR o souhrnné velikosti 43 tisíc m2.

Skupina také vlastní kolem 12 700 bytů. Je tak po společnosti RPG Byty druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v zemi. Ovládá i zhruba 230 tisíc čtverečních metrů kanceláří, 18 hotelů a téměř 150 tisíc m2 ploch určených pro lehký průmysl a skladování. Celková aktiva CPI činila v závěru června 59 miliard korun.