Vizovická firma postaví pro Arevu kanceláře v Normandii

Budova Arevy

Budova Arevy Zdroj: Profimedia.cz

Vizovická firma zabývající se modulární výstavbou Koma Modular Construction postaví za 30 milionů korun třípodlažní administrativní budovu pro francouzskou Arevu. Ta byla jednou z firem ucházejících se o rozšíření jaderné elektrárny v Temelíně, byla však vyřazena ze soutěže. Objekt bude stát v Normandii ve městě Beaumont-Hague.

Budovu budou tvořit desetimetrové moduly konstruované pro extrémní povětrnostní podmínky v agresivním přímořském prostředí. „Samozřejmostí je také vyšší požární odolnost,“ uvedl marketingový ředitel Komy Martin Hart.

Stavba bude součástí střeženého objektu na recyklaci jaderného odpadu. Firma proto musí splňovat přísná bezpečností kriteria. „Celý dům včetně vybavení stavíme jako přímý generální dodavatel bez dalšího francouzského zprostředkovatele,“ vysvětlil Hart.

Jeden z modulů určený pro budovu Arevy v NormandiiJeden z modulů určený pro budovu Arevy v Normandii | Koma Modular ConstructionModul určený pro objekt Arevy v Normandii (Zdroj: Koma Modular Construction)

Areva si českou společnost vybrala ze čtyř uchazečů. Finále tendru se vedle Komy zúčastnily francouzské firmy Algeco a Yves Cougnaud a také anglický Portakabin. „Dostali jsme přednost hlavně díky referencím z dodávek pro ostatní energetické podniky jako je Exon Mobile nebo ČEZ,“ dodal manažer Komy.

Jan Žižka: Budou Francouzi chybět? Jak komu

Vizovická firma funguje už 20 let, stavěla například první modulární mateřskou školu v Česku v Rychnově u Jablonce, největší modulární mateřskou školu v Jihlavě a řadu dalších škol po Evropě. Dodávala také například moduly na fotbalová mistrovství.