Zasedačka roku zná finalisty. Podívejte se, jak vypadají nejlepší české kanceláře

Kanceláře CA Technologies

Kanceláře CA Technologies Zdroj: CA Technologies

Kanceláře Czech Promotion Group
Kanceláře ABB
Kanceláře Air Bank
Kanceláře Air Bank
Kanceláře Arendon Development Company
84
Fotogalerie

Do soutěže CBRE Zasedačka roku se letos přihlásilo rekordních 94 firem. 42 finalistů z celé České republiky vybrala odborná porota v čele s Evou Jiřičnou.

Společnost CBRE zastřešuje již čtvrtý ročník soutěže CBRE Zasedačka roku, která hodnotí nejlepší kanceláře v České republice. Do letošního ročníku se přihlásilo rekordních 94 firem, z nichž odborná porota vybrala 42 finalistů. Ti spolu soutěží o vítězství v několika kategoriích - Zasedačka roku, Kancelář jako DNA firmy,

Nejatraktivnější pracovní prostředí a Malá kancelář. V těchto čtyřech kategoriích o vítězi rozhodne porota vedená architektkou Evou Jiřičnou.

„Firmy si často neuvědomují, co je hlavním benefitem jejich kancelářských prostor a kde je potřeba pečlivě zvážit, jaké prvky či barvy v místnostech použijí. Například světlo v kancelářích je něco, co firmy podceňují, přitom světlo dodá prostorám úplně jiný rozměr. Jsem ale ráda, že vidím snahu českých firem mít kvalitní a pohodlné kanceláře, které každoročně mám možnost vidět nejen v rámci této soutěže,“ shrnuje myšlenky organizátorů soutěže Eva Jiřičná.

Hodnoceny budou ale i nevšednější aspekty kancelářských budov. Otázkou, jak ovlivňuje kancelářské prostředí zdraví a psychický stav zaměstnanců se bude v kategorii Zdravá kancelář zabývat porota České rady pro šetrné budovy.

O vítězi Kanceláře pro budoucí výzvy, zaměřené na inovace důležité pro dlouhodobou perspektivu, rozhodne porota společnosti Skanska.

Technologické charakteristiky umožňující efektivní kooperaci bude hodnotit v kategorii Chytrá spolupráce porota společnosti Microsoft. V kategorii Architektonický návrh, jejímž odborným garantem je ČVUT, rozhodnou studenti ve spolupráci s předsedkyní poroty Evou Jiřičnou.

Letos opět může hlasovat i široká veřejnost. Jména vítězů budou známá v únoru. Do té doby se můžete podívat na galerii kanceláří finalistů soutěže.