Brouci vystřelili český startup mezi evropskou špičku, otevírá nový provoz v Brně

Adam Dostál (vlevo) a Tomáš Andrlík z brněnského startupu Grig letos vyhlížejí obrat v desítkách milionů korun.

Adam Dostál (vlevo) a Tomáš Andrlík z brněnského startupu Grig letos vyhlížejí obrat v desítkách milionů korun. Zdroj: archiv Grig

Když byl podnikatel Adam Dostál teenager, stála před ním výzva ochutnat hmyz. Neudělal to. Ta situace mu ale dlouho zůstala v mysli, až ji přetavil v byznys. Dnes jeho Grig otevírá vlastní výrobní závod na hmyzí produkty v Brně a zařadil se do trojice největších hráčů ve svém oboru v Evropě. Letos se tak ve firmě vyhlížející 50milionový obrat zrodí české hmyzí burgery, párky nebo cvrččí boloňská omáčka.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!