Ondřej a Josef Průšovi dávají přes 10 milionů do cestovatelského startupu worldee.com

Bratři Průšové (po stranách) se zakladateli Worldee.com

Bratři Průšové (po stranách) se zakladateli Worldee.com Zdroj: Worldee.com

Worldee.com
Worldee.com
Worldee.com
Worldee.com
Worldee.com
6
Fotogalerie

Digitální cestovatelský deník worldee.com má ambice expandovat do celého světa a pomáhat tak dalším dobrodruhům v plánování cest. V růstu olomouckému startupu pomůže nová investice. Tiskařské duo Josef Průša a Ondřej Průša vstupuje do společnosti v seedovém kole částkou 10,5 milionu korun, oba coby angel investoři. 

“Investice je pro nás obrovskou příležitostí a zároveň motivací udělat z worldee.com globální sociální síť a plánovač cest v jednom. To, že nám věří kluci z Prusa Research, je pro nás důkazem, že míříme správným směrem,” uvádí Tomáš Zapletal, zakladatel portálu worldee.com.

“Aplikace worldee.com řeší přesně můj problém. Ročně absolvuji desítky cest po celém světě, a tak mi časem začal chybět nástroj, kde bych se mohl inspirovat a kde bych mohl jednoduše své vyzkoušené itineráře i s fotografiemi sdílet. Podobný nápad jsem sám nosil už dlouho v hlavě,” říká Ondřej Průša, partner v Prusa Research.

Získané finanční prostředky chce startup využít primárně na vývoj produktu, rozšíření platformy o plánovač cest a pak mobilní aplikaci pro Android a iOS. Aktuálně projekt funguje pouze jako webová aplikace.

Worldee.com založil Tomáš Zapletal s Tomášem Nakládalem v roce 2017 a od spuštění portálu v únoru 2019 tam nahráli uživatelé 15 tisíc cest a 200 tisíc fotografií. Mezi její uživatele se řadí například i posádka expedice Tatra kolem světa 2. Díky investici může worldee.com více než zdvojnásobit tým a tím podstatně urychlit expanzi.

Prusa Research je jedním z předních světových hráčů na trhu s 3D tiskem. Firma se od roku 2012 rozrostla na 500 zaměstnanců, rozesílá přes 8 000 tiskáren měsíčně.