Start-up Peevo končí. Na rozvoz piva domů zákazníky nenalákal

Peevo

Peevo Zdroj: Peevo

Ambiciózní myšlenka podnikatelů Matúše Karaffa a Marka Hotovčina na rozvoz piva z minipivovarů vydržela pouze půl roku. Služba, která chtěla navázat na úspěch rozvozu jídla a potravin až domů, nezískala dostatek zákazníků. 

O konci start-up informoval na svých facebookových stránkách a v pravidelném newsletteru. „Na začátku jsme si stanovili plány a cíle a energie vynaložená na jejich plnění se pomalu stávala neúnosnou,“ vysvětlili na webu zakladatelé, kteří stojí například za vznikem největšího českého e-shopu s dětským zbožím Feedo.

Podle dvojice by služba mohla fungovat s dalšími investicemi, dodatečné peníze se však rozhodli do projektu už nevložit. Provoz služba ukončí 13. května.

Peevo se zaměřilo především na milovníky piva z malých pivovarů, jejichž nabídku služba pravidelně obměňovala. V únoru oznámila expanzi i za hranice hlavního města, ani to však nestačilo na rozšíření zákaznické báze. Podle hodnocení služby si mnozí klienti stěžovali na vysoké ceny čepovaného piva, ke kterým se připočítávaly další částky za dopravu.