SWCSummit bude online, startupy se mohou hlásit do dnešní půlnoci

Zdroj: Startup World Cup & Summit

Do dnešní půlnoci se české startupy mohou registrovat do soutěže v rámci Startup World Cup & Summitu. Mají tak poslední příležitost zapojit se do boje o potenciální investici ve výši 500 000 dolarů. Akce, která se již tradičně měla uskutečnit v Praze, se kvůli koronavirovým opatřením přesouvá do online prostředí. Živý stream SWCSummitu bude možné sledovat 14. října na webu www.swcsummit.com.

Přihlášení do soutěže je bezplatné, stačí jen vyplnit online formulář na adrese www.swcsummit.com/registration. „Ze všech přihlášek, které dorazí do dnešní půlnoci, vybereme 10 nejlepších startupů, které se 13. října odprezentují před porotou. Vítěz regionálního kola pro oblast V4 postoupí do celoevropského finále, které se uskuteční hned den poté, 14. října, a bude možné ho sledovat živě online,“ vysvětluje Václav Pavlečka, CEO spolupořadatelské společnosti Air Ventures.

Vystoupí i sestra Elona Muska

Vedle finále soutěže, kde se 12 nejlepších startupů z celé Evropy utká o titul kontinentálního vítěze, bude na programu mnoho dalšího. Pořadatelé ze společností Air Ventures a UP21 tradičně oslovili řadu známých osobností, které se zapojí v roli spíkrů, panelistů či mentorů. Hlavními hvězdami letošního ročníku budou:

  • Tosca Musk – členka světově proslulé rodiny Musků (sestra Elona Muska) a zakladatelka úspěšné streamovací platformy Passionflix, která se zaměřuje na romantické filmy a komedie;
  • Marvin Liao – zkušený startupový investor z vyhlášeného akcelerátoru 500 Startups;
  • Irina Nicoleta Scarlat – ředitelka zodpovědná za expanzi značky Revolut v regionu CEE;
  • Tom Cwik – zástupce NASA, který má na starosti převádění kosmických vynálezů do normálního pozemského života;
  • Martin Tolar – český vědec a neurolog, jehož společnost Alzheon je aktuálně asi nejblíže vynálezu léku na Alzheimerovu chorobu.

Tosca MuskTosca Musk | Startup World Cup & Summit

Vystoupení těchto řečníků budou doprovázet také panelové diskuse a menší setkání u mentorských stolů, na které bude možné registrovat se prostřednictvím networkingové aplikace.

„Ideální by samozřejmě bylo mít možnost setkat se osobně, nicméně za daných okolností má přednost ochrana zdraví. Díky technologiím jsme schopni zprostředkovat setkání i na dálku, nicméně kapacita virtuálních mentorských stolů je omezená. Proto doporučuji rezervovat si místo na stránkách www.swcsummit.com co nejdřív,“ upozorňuje Martin Vápeník, CEO ze spolupořadatelské společnosti UP21.

Cena? Letos zdarma

Vzhledem ke změnám způsobeným pandemií se organizátoři rozhodli zpřístupnit online přenos zcela zdarma. „Než abychom v rámci karanténních opatření uspořádali akci pro několik málo vyvolených, raději veškerý program, na kterém jsme pracovali víc než rok, zpřístupníme co největšímu počtu lidí,“ říká Pavlečka. Všem, kteří si již v předchozích týdnech zakoupili vstupenky, nabízí organizátoři v plné výši refundaci, případně vstupenky převedou na příští ročník.