Apple bude patrně vyrábět vlastní televize, mohly by nést název iTV

Ilustrační foto

Ilustrační foto

Společnost Apple se patrně chystá vejít i do dalšího segmentu spotřební elektroniky. Podle serveru SmartHouse.com by měla od konce příštího roku vyrábět vlastní televize. Japonské zdroje serveru hovoří o tom, že televize by se měly prodávat ve třech velikostech: od 32" do 55".

Televize, která by mohla nést název iTV, bude patrně vybavena procesorem A6, který by Apple chtěl použít i v novém iPadu 3. Softwarová výbava by měla uživatelům umožnit televizi ovládat pomocí hlasového asistenta Siri.

„Zdroje z velké japonské společnosti, která se podílí na výrobě televizí věří, že model s úhlopříčkou 55“ bude dobrou konkurencí Smart TV od společností Samsung a LG a to jak hardwarem, tak i technologií obrazu,“ píše se na serveru Smarthouse.

Podle listu Daily Telegraph zdroje z Applu naznačují, že společnost opravdu pracuje na vývoji vlastní televize. Na výrobě by se měl prý podílet i Jeff Robbin, který stál u zrodu iPodu a iTunes, ale společnost to zatím oficiálně nepotvrdila.

Server Smarthouse cituje i agenturu Bloomberg, jejíž zdroje tvrdí, že lidé by měli mít díky televizi bezproblémový přístup k programům díky integraci všech dostupných zdrojů, jako je například satelitní TV, online videopůjčovna či iTunes.

Na plány Applu ohledně výroby televizí pozorňuje ve své biografii o Jobsovi i Walter Isaacson. Krátce před smrtí mu prý Jobs řekl, že konečně vyřešil problém s výrobou televizí. „Chci vytvořit integrovaný televizní přijímač, který bude snadné nejen používat, ale také pomocí iCloudu sesynchronizovat se všemi dalšími našimi produkty. Bude mít nejjednodušší uživatelské prostředí, jaké si vůbec dovedete představit. Mám to,“ uvádí se v knize.