Apple kvůli nedostatku čipů obětuje iPady, raději vyrobí více iPhonů

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro Zdroj: Reuters

Říjnové snížení tempa výroby nových telefonů iPhone nebude stačit, zjišťuje Apple. Kvůli stále trvajícímu nedostatku čipů bude firma nucena obětovat také část výroby nových iPadů, píše japonská agentura Nikkei. Právě proto, aby Apple zvládal udržet alespoň nynější snížené tempo výroby svých telefonů.

Apple evidentně vidí, že po nových iPhonech 13 a 13 Pro je vysoká poptávka a mají pro firmu nejvyšší prioritu. Kromě omezení výroby tabletů dokonce začne snižovat i výrobu starších modelů iPhonů a použitelné komponenty z nich raději vsadí do nejnovějších modelů.

Firma přitom až do podzimu zvládala krizi s chybějícími komponentami mnohem lépe než ostatní konkurenti, nakonec ale i tak cupertinského giganta tento problém doběhl a nevypadá to, že by se situace měla zlepšovat.

Šéf firmy Tim Cook při zveřejnění finančních výsledků varoval, že výsledky za třetí kvartál už byly sice nedostatkem čipů částečně ovlivněny, ale v posledním kvartále se projeví daleko více. Pokud tedy sháníte jablečné dárky pod stromeček, možná by nemusel být špatný nápad, si je včas objednat s dostatečným předstihem.

Článek vyšel na Živě.cz >>>