Apple spustil svůj obchod s hudbou iTunes v češtině

iTunes

iTunes Zdroj: Apple

Apple dnes spustil svůj internetový obchod s hudbou iTunes v češtině. Už během září firma také přeložila do češtiny i svůj obchod s produkty Apple Store. V něm si mohou zájemci pořídit přehrávače hudby a videa iPod, tablet iPod, telefon iPhone nebo počítače Mac.

iTunes fungují přes speciální aplikaci, kterou si uživatel stáhne do svého zařízení. Umožňují celosvětově výběr ze zhruba 18 milionů skladeb, videa, hry a další aplikace. Jedna skladba vyjde na 0,99 eur, tedy asi 24 korun, celé album pak stojí okolo deseti eur.

V Česku je zatím situace s online nákupem hudby tristní. Nejrozšířenější online obchod s hudbou i-Legálně.cz se na jaře zastavil kvůli hrozbě spuštění projektu Music Jet, který měl podle neoficiálních zpráv odstartovat v září, ale zatím se neobjevil.

Nyní se spouští český iTunes Store a je zde šance, že naučí české uživatele platit za hudbu. V zemích, kde je už iTunes Store k dispozici, se to Applu celkem daří, protože vychází ze základní lidské povahy – člověk je líný a pohodlný. Když se mu tedy naservíruje hudba v perfektní kvalitě, bez obtěžujících omezení a s doprovodnými informacemi až pod nos, je ochoten za ni zaplatit.

iTunesiTunes | reprofoto

Jak se nakupuje hudba v iTunes Store si můžete zkusit už nyní, stačí si stáhnout iTunes a zaregistrovat si účet.

Nabídku iTunes Store můžete využít s programem iTunes i na běžném počítači s Windows, volali po ní ale především majitelé iPodů, iPhonů či iPadů. Z iTunes se totiž nakoupená hudba okamžitě synchronizuje do kapesního přehrávače a v případě iPhonů či iPodů Touch můžete nakupovat přímo ze zařízení. Hudba se platí z účtu, ke kterému máte svázanou svou platební kartu, funguje to tedy stejně jako při nákupu aplikací – stačí kliknout na „Buy“ a hudba se za chvíli octne v knihovně.